2015. április 9., csütörtök

Trónok harca tag

Sziasztok!

Aki fent van a Molyon, talán már találkozott ezzel a taggel, ami tulajdonképpen 30 napos kihívás volt. Én most kitöltöttem, és megmutatom itt Nektek. Nem tudom, mennyire jönnek be ezek a személyesebb jellegű dolgok? Kérlek, jelezzétek! :)
Ha van kedvetek, töltsétek ki Ti is!
Figyelem: SPOILERT tartalmaz, mert már olvastam mind az öt könyvet, és sajnos nemigen tudtam visszafogni magam, ez a széria egyszerűen felborítja az életem :D Tehát mindenki saját felelősségére olvassa tovább! 





Kedvenc férfi karakter?
Sok van! Petyr Baelish és Jaime Lannister az elsőszámú. Imádtam Oberynt. No meg persze Ramsayt. Szeretem a Vérebet is, Podot és Ser Jorah-t. Az első 3 könyvben Tyrion is nagy kedvencem volt. És persze nem hagyhatom ki Nedet és Robbot sem. 

Kedvenc női karakter?
Ygritte, Meera Reed és Lady Olenna.

Ha választhatnál, hol élnél a Trónok Harca világában? (pl. Braavos, Égikert stb.)
Talán Dorne-ban, azon belül is Napdárdában.

Kedvenc nemesi ház?
A Martellek és a Lannisterek.

Kedvenc jelenet a könyvekből?
Elég sok van, de egyet kiemelek azért. Azokat a részeket nagyon szerettem, mikor Jaime Ilyn Payne-nel gyakorlatozott. Illetve azt is, amikor Petyr kihajította Eyrie-n Lysát. Ezen felül a Brienne-Jaime részeket nagyon imádtam. Tudom, ez most betegnek fog hangzani, de nagyon szerettem Ramsay és Jeyne esküvőjét – nagyon tetszik magának a szertartásnak a leírása, menete.

Melyik karakter halálát kívánod a legjobban?
Cersei-ét.

Kinek szurkolsz, hogy végül a Vastrónusra ülhessen?
Kompletten felépítettem, kik is lennének a király körül, de ezt most hagyjuk. Tudom, hogy jobban szeret a háttérből manipulálni, de én akkor is azt szeretném, ha Petyr ülne végül a Vastrónusra. Benne megvan a bölcsesség, ami egy királynak kell, ugyanakkor iszonyatosan ravasz, simulékony és megnyerő is – tehát seperc alatt megbékítené az ellenségeit. A pénzzel is jól bánik, amire jelenleg elég nagy szüksége lenne a birodalomnak. 

Kedvenc várkastély?
Talán Sasfészek és Deres. De nagyon bírtam Harrenhal hangulatát is, amellett, hogy nagyon ijesztő és kísérteties hely. Nem költöznék be oda.

Melyik volt az a jelenet, ahol nagyon kiborultál az íróra?
Amikor Pod meghalt. Na, azon harsogva bőgtem. És amikor Ygritte. Ugyanilyen volt, amikor kiderült, hogy Catelyn életben van. Akkor a dühtől bömböltem.

Melyik szereplő bőrébe bújnál szívesen?
Hmm. Nos, ha azt nézzük, akkor Cersei-ébe, mert ő Jaime-vel hál. Na, jó, csak viccelek. Nem nagyon bújnék senkibe, mert mindenki szenved vagy meghal. De egy napra szívesen lennék Petyr vagy akár Varys. Mindenről tudomást szereznék.

Sárkány vagy rémfarkas?
Rémfarkas.

Melyik két karaktert látnád szívesen harcolni?
Szögezzük le rögvest, hogy nem tudok kettőre szorítkozni, és hogy semmi vérre menő küzdelmet nem látnék, szigorúan az én kegyeimért zajlót, na jó… Jaime-t fénykorában és Oberynt nagyon megnézném. Hmm, igen! Valószínűleg ott dobnám el a láncot. Érdekes lenne még Ser Jorah vs. Bronn, vagy Véreb. A becsület vs. a nyers erő. És ha a csajok harcát nézem, akkor Ygritte vs. Meera.

Ha egyetlen embert feltámaszthatnál a halott szereplők közül, ki lenne az?
Jaj, nehéz választani! Három ilyen személy is lenne – Robb, Ned és Oberyn. Az a gond, hogyha bármelyikük is élne, nem arra haladna a cselekmény, amerre kéne neki. Lehet, hogy nem is haladna. Na, és akkor ne beszéljünk azokról, akik személyes kedvenceim, mégis elvették őket tőlem, például Ygritte-et és Podot. De Robbot mondanám. Ő hiányzik a legjobban.

Kedvenc idézet?
Rengeteg van, Lord Baelish megszólalásain mindig szakadok. De egy másikat választottam, ami közel áll a szívemhez: „Az egész életet tréfának vélem. Az enyémet, a tiédet, mindenkiét.” Tyrion Lannister

Legidegesítőbb karakter?
Daenerys. Kevés rá az élet, hogy felsoroljam, miért rúgnám ki a világűrbe.

Kedvenc nemesi címer?
A Lannistereké! Hear me roar!

Kedvenc pár? (lehetnek olyanok is, akik amúgy a könyvben még csak nem is találkoztak)
Ygritte és Ramsay. Forró szerelem lenne :D Egyébként pedig imádtam Shae-t és Tyriont. Összetört a szívem akkor, amikor Tyrioné is…
 
Melyik házhoz tartoznál legszívesebben?
A Lannisterekhez vagy a Martellekhez. A Starkokhoz húzott a szívem kezdetben, de annak ocsmány vége lenne… Élni akarok. Lehetőleg rohadt sok pénzben úszkálva :D 

Ki a kedvenc a Starkok közül?
Robb! És Nedet is nagyon szerettem.

Ki a kedvenc a Lannisterek közül?
Jaime és Tywin.

Csatlakoznál az Éjjeli Őrséghez?
Ki van zárva, hogy Havas parancsoljon nekem! Egyébként sem bírom a hideget, úgyhogy nem.

Kedvenc Szabad Város? (pl. Pentos, Myr stb.)
Meereen fénykorában elég menő lehetett.

Ha egy szóval kéne jellemezned George R. R. Martint, mi lenne az?
Szadistavadállatrohadékzseniakitgyűlölökésimádok

Mi a véleményed a könyvekből készült sorozatról?
Előbb láttam a sorozatot, mint olvastam a könyvet. Az első három könyvből készült évad le is ment, mire kézbe vettem a köteteket. Az a véleményem jelenleg, hogy az eddigiek nagyon jók és imádtam, annak ellenére, hogy sok eltérés volt. De sok nyugtalanító pletyka kering az új évadról… Állítólag meg fogja haladni a már megjelent könyveket, és ez egyáltalán nem tetszik. Főleg, hogy úgy tűnik, ki fognak hagyni egy csomó olyan szálat, amit én nagyon szerettem és érdekesnek tartottam. Kíváncsian várom.

A tévésorozatban melyik karakter az, akinél szerinted a színészválasztás telitalálat lett?
Alapvetően nagyon szeretem a karakterek színészeit, jól csinálják. Imádom Aidan Gillent, Nikolaj Coster Waldaut, Rose Leslie-t, Sean Beant, szinte mindenkit. Aki abszolút, kiemelkedően telitalálat volt, az Oberyn színésze, Pedro Pascal. A könyvben alig érintett a karakter halála, de a sorozatban berobbant a szentem, mint az üstökös, letarolt mindenkit, nincs olyan, aki ne imádná, és bumm. Az az akcentus! De Iwan Rheont is ki kell emelnem, mert… Huh! Szeretem a vadállat karaktereket, de ennyire még nem imádtam talán senkit. 

A tévésorozatban melyik karakter az, akinél szerinted a színészválasztás pocsék lett?
Pocséknak azért nem mondanám közel sem, de a könyvben Theon kifejezetten jóképűnek van jellemezve, a sorozatban ez nemigen jött össze. Alfie Allen cuki srác, de nem egy szívtipró. Viszont a színészi teljesítménye abszolút feledteti azt, ami hiányzik belőle. Tyene Sand színésznője sem passzol túlságosan a könyvbeli leírásokhoz.

Melyik a kedvenc rémfarkasod?
Szürke Szél.

Kedvenc fanok által készíted videó?
Nem sűrűn nézek ilyeneket, de a múltkor láttam egy Ramsay-Jeyne fanvideót, az Egyszer volt, hol nem volt c. sorozat Csipkerózsikája volt Jeyne. Az nagyon hangulatos volt, bár nem kicsit idealizált. Úgy tűnik, nemcsak én reménykedem benne a lelkem mélyén érte hiába, hogy Ramsay-t meg lehet szelídíteni :D

Kedvenc zenefeldolgozás a könyvekhez?
Ilyen nincs.

Legviccesebb jelenet?
Azon nagyon jót mulattam, amikor Pycelle nagymestert megszorongatja Tyrion, többek között levágja a szakállát. Petyr megszólalásait imádom még.

9 megjegyzés:

  1. Huh, én lehet, hogy még fogom ezt csinalni. :D és csak mert ennyire hiányzik mindenkinek Robb, a háttérben felcsendul a Casatmere-i esők dala :D xd

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csináld, én kíváncsi lennék :)
      És jajj... Ez gonosz volt :D

      Törlés
  2. Érdekes, hogy Daenerys sokak szemében idegesítő. Én nem mélyültem el a dologban, az az igazság. Nekem csak az jön be nagyon, hogy tele van sárkányokkal. Szívesen lennék a helyébe (csak persze férfi uralkodóként). Esetleg megtudhatnám, hogy mi benne olyan bosszantó? (Mondjuk van egy-két tippem). Csak úgy kíváncsiságból gondoltam, megkérdezem. :P Egyébként ha már itt tartunk, engem a második könyv kiskorú uralkodója sokkal jobban bosszantott. Azt hiszem, Joffrey volt a neve (De javítsatok ki,ha rosszul írtam! Rég volt már. :/)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, ha az ötödik könyvet nézed, akkor egyből átértékeled magadban, hogy akarsz-e Dany helyében lenni :D
      Személy szerint én azt tartom benne bosszantónak, hogy gőze nincsen az uralkodáshoz, a saját történelme, amit a bátyja erőszakol csak rá, igazából nem jelent neki semmit, mert csecsemő volt még, amikor el kellett mennie Westerosról. Joffrey is igen bosszantó, de ő szimplán gonosz és aberrált (talán a rossz vére miatt - ha ikertestvérek a szülei, nem csoda annyira, hogy ilyen lett), illetve arra nevelték, hogy tökéletes, ő lesz a király, legyen csak arrogáns bátran. Ő úgymond tiszta ügy.
      DE: Dany előadja a hősies heroinát, az egyenlőségről papol, aztán ugyanazt a rendszert alakítja ki, mint egy "átlagos" király. Nagy szavakat puffogtat, közben pedig csak egy bizonyos úriember és testrészei járnak a fejében. Mindez nem is lenne baj, de akkor ne adja elő a nagyhalált, hogy ő mekkora önfeláldozó, a népéért élő királynő, mert nem az. Egy átlagos tinilány, akire ráhúztak egy szerepet, és ő annyira lelkesen beleélte magát és elhitte, amit mondtak neki, hogy nagyon.Közben gyáva, mert nem hajlandó visszafoglalni Westerost, inkább a világ másik felén harcol szélmalmok ellen. ÉS még felelőtlen is, a sárkányai kb. kontrollálatlanok, de azért ő anyaként akarná őket babusgatni :D Ráadásul szerintem túl is van sztárolva a karakter, nála vannak ezerszer izgalmasabbak, akik háttérbe vannak szorítva többek között azért, hogy minden második fejezet Danyről szóljon.
      Elnézést a kisregényért. Nekem ez a véleményem. Ez a széria tönkretesz, már rájöttem erre is :D

      Törlés
    2. Köszönöm válaszod. Teljesen érthető, így már nekem sem szimpi. A helyében lerohannám a birodalmat, ha már vannak sárkányaim. Persze most eljutottunk oda, hogy te azt mondod rémfarkas, én meg azt, hogy sárkány, bár nálam ők nem azok a "szuperfegyverek",mint aminek a Targaryen-ház beállítja őket. Legalábbis nekem ez jött le, lehet, bennem van a hiba, de ez nem szimpatikus, ezt leszögezném. Én inkább társnak tekinteném őket a bajban meg a küzdelemben. Amúgy meg pont azért lennék a helyében, hogy a hülyeségeit helyrehozzam. XD Bár nem lennék nő Martin világában. Nincs jó dolguk, ahogy olvastam. (Legalábbis elég monogám vagyok ahhoz, hogy én az ilyet bírjam XP). Szóval megértem, de akkor is sárkány a best és kész. :D Na, de elfogadom a véleményedet, és köszönöm a választ még egyszer. :)

      Törlés
    3. Nekem a sárkányokkal abszolút nincs problémám, nem állok a rémfarkas pártján sem kirívóan. Csak az, ahogyan ebben a világban ábrázolják őket, szimpatikusabb :) A rémfarkas itt egyfajta nagyra nőtt és egyébként vad kutya, aki viszont bármit megtesz a gazdájáért, megfelelően törődve vele szuper társ. Amit te elvárnál a sárkánytól is. Egy ilyen sárkányt, mint amit te leírtál, én is elfogadnék. De itt sajnos nem ilyenek - köszönhetően Dany nemtörődöm hozzáállásának, de állítólag amúgy is olyan vadak, hogy még a Targaryenek sem igen tudták őket megszelídíteni. Ilyen szempontból teljesen igazad van, nem szuperfegyverek, mert nem tudod őket bevetni kedved szerint - hanem az ő kedvük szerint :D

      Törlés
    4. Na, szögezzük le: most már kifejezetten utálom a szóban forgó nőszemélyt. XD
      Amúgy nekem sincs bajom a farkasokkal, kedvelem őket is, de inkább sárkányos típus vagyok, méghozzá a megszállott fajta. :) Na, azt hiszem, túltárgyaltuk a témát. :D
      De még egy két gondolat a sárkányokról: szerintem egyáltalán nem helyes eszközként kezelni őket, és valószínűnek tartom, hogy ebbe is fog Dany belebukni, ami már felmerült bennem a második könyv olvasgatása közben is, de ott még szimpi volt...mostanáig.http://vorosremfarkas.blogspot.com/logout?d=http://www.blogger.com/logout-redirect.g?blogID%3D6639635080012005560%26postID%3D6727991175841410750 :P

      Törlés
    5. Ezt az istenverte linket nem akartam a végére. Bocsi! Úgy látszik, valamit elnyomtam. :/

      Törlés
  3. Csak úgy kíváncsiságból... amikor azt írtad, hogy kizárt, hogy neked Havas parancsoljon, akkor mire gondoltál? :) Miért nem kedveled? Mert bocsánat, ha rosszul értelmeztem, de ez jött le belőle

    VálaszTörlés

xy